Afbeelding

Molenloop Alblasserdam nieuw in Grote Rivieren Loopcircuit

Sportt 195 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Nieuw is hij niet, de Molenloop in Alblasserdam. Wel maakt deze wedstrijd over tien Engelse mijlen voor het eerst deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Het is zaterdag 7 oktober de voorlaatste wedstrijd in deze regionale serie van negen lopen. De spanning in het totaalklassement groeit.

De Molenloop in Alblasserdam beleeft zijn derde editie op 7 oktober. Het plaatselijk sportpark Souburgh Alblasserdam van atletiekvereniging AAA aan de Vinkenpolderweg is de plek waar start en finish liggen. De hoofdafstand is tien Engelse mijlen (16,1 kilometer) lang. De start is om 11.45 uur.

Een kwartier eerder begint een prestatieloop over vijf Engelse mijlen (8 kilometer) en vanaf 10.30 uur zijn er jeugdlopen over verschillende afstanden. Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam lost het startschot voor de tien en vijf Engelse mijlen.

Voorinschrijven is tot 3 oktober mogelijk via www.inschrijven.nl en kost 7 euro. Op de wedstrijddag zelf zijn de startnummerenveloppen af te halen bij het clubgebouw. Lopers kunnen zich dan tot 11.20 uur melden op het sportpark Souburgh van AAA. Dan bedragen de kosten 8 euro.

De winnaars lopen sowieso een parcoursrecord in de Molenloop. Ter gelegenheid van de aansluiting bij het Grote Rivieren Loopcircuit zijn de afstanden namelijk opnieuw uitgezet in Engelse mijlen.

Ontknoping
Met de Molenloop komt de ontknoping in de overall rankings in het Grote Rivieren Loopcircuit dichtbij. Later in oktober is de Typhoonloop in Gorinchem de allerlaatste wedstrijd in de jaargang 2017. In de vorige wedstrijd heeft Arjan Kaashoek uit Ameide de koppositie overgenomen op de ranglijst bij de mannen. Paul Visser staat wat verder naar beneden, maar uiteindelijk tellen de beste zes resultaten tellen mee. Visser moet zowel in Alblasserdam als in Gorinchem een goed resultaat neerzetten om zijn eerste score, in de Dirk IV-loop in Hoornaar, weg te poetsen.

Bij de vrouwen heeft Renata Haring de kop gegrepen. Op het eerste gezicht lijkt ze onbedreigd op weg naar de eindzege, maar op plek 19 in het klassement staat Anne Zijderveld. De voormalige winnares van het loopcircuit heeft pas aan vier wedstrijden meegedaan, maar kan dus nog precies aan zes uitslagen komen en op z'n minst (!) op het podium eindigen.

Alle informatie over de Molenloop in Alblasserdam en alle uitslagen en klassementen per leeftijdscategorie zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie