Afbeelding
Foto: Jan Vermeer

Gratis clinic schoonrijden in Sportboulevard Dordrecht

Sport 636 keer gelezen

DORDRECHT • De Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS) wil meer mensen enthousiast maken voor haar sport. Daarom organiseert de Dordtse trainingsgroep op woensdag 1 februari van 20:00 tot 21:00 uur een schaatsclinic schoonrijden op het ijs van de bovenbaan van de Sportboulevard Dordrecht. Vanaf 19:45 uur is er inloop met het passen van de schoonrijschaatsen, daarna een korte presentatie op het ijs van wat schoonrijden is en dan meedoen en zelf uitproberen.

Schoonrijden is een oude schaatstechniek, een rustige sierlijke manier van schaatsen. Van de buitenkant naar de binnenkant van de schaats maak je prachtige bogen op het ijs; alleen of samen of in een groep aan een stok zwier je heerlijk over de baan. Regelmatig zijn er regionale en nationale wedstrijden waar altijd leden van de Dordtse trainingsgroep aan meedoen. De techniek van het schoonrijden is ook heel goed voor als je beter wilt worden met hardrijden omdat de techniek je leert het ijs en je schaatsslag optimaal te benutten.

Neem voor de clinic eigen schaatsen mee. Geen eigen schaatsen, speciale schaatsen zijn beschikbaar. Handschoenen zijn verplicht, geen aparte kleding nodig. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Wie niet op 1 februari kan, is er 29 februari nog een extra clinic ingepland.

Voor meer informatie: www.knsb.nl/schoonrijden.. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie