• Vijfvoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman in actie tegen Anton Kosior (De Waarddammers).
• Vijfvoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman in actie tegen Anton Kosior (De Waarddammers). Foto: De Waarddammers

Waarddammers niet opgewassen tegen sterk WSVD

Sport 534 keer gelezen

WAGENINGEN • De Waarddammers leed in de ereklasse een ingecalculeerde nederlaag tegen het Wageningse WSVD, met kopstukken als Alexander Shvartsman (vijfvoudig wereldkampioen) en Jan Groenendijk (Nederlands kampioen) in de gelederen. 

Invalster Marijke Koers-van Genderen mocht het opnemen tegen nationaal kampioen Jan Groenendijk. Een mooie ervaring natuurlijk, maar het was duidelijk dat Groenendijk te sterk was. Anton Kosior kon vijfvoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman niet verrassen. 

Nederlagen waren er verder voor André Droog, Peter de Hek en Theo de Swart. Uiteindelijk waren er vijf remises van Wim Kalis tegen Tjeerd Harmsma, Thijs Verboon tegen Johan Sterrenburg. Rik Verboon tegen Ester van Muijen, Peter Hartog tegen Machiel Weistra (de kersverse finalist voor NK 2022), en Arie van de Weteringh tegen Pieter Steijlen. 

Samen met DES Lunteren en Damlust Gouda staat De Waarddammers nu gedeeld laatste. CTD Arnhem dat verrassend 10-10 speelde tegen VBI Huissen staan met één punt daarboven. Dit zijn de tegenstanders waar De Waarddammers zich dit seizoen op moeten richten. 

Op 15 oktober staat de thuiswedstrijd tegen VBI Huissen op het programma.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie