• Omar Garcia en Rolf Huijssen.
• Omar Garcia en Rolf Huijssen. Foto: vvSchelluinen

Freestyle Voetbal Festival bij vv Schelluinen

Sport 37 keer gelezen

SCHELLUINEN • De aftrap van het voetbalseizoen voor de jeugd van vv Schelluinen, op zaterdag 27 augustus, wordt er eentje om nooit te vergeten. Iedereen is welkom bij het Freestyle Voetbal Festival van Gorcumer Omar Garcia. Grote ster van het festival is niemand minder dan ‘Machine’ uit Colombia, de nummer 3 van de wereld.

Schelluinen-voorzitter Rolf Huijssen:  “Dit is het begin van hopelijk een mooie samenwerking. Omar wordt namelijk vanaf september een van de trainers van onze JO15 en gaat ook andere jeugdspelers techniektraining geven.”

Omar Garcia heeft er zin in. “Al jaren ben ik gek van freestyle voetballen en weet ik dat techniek steeds belangrijker wordt in het hedendaagse voetbal. Niet alleen op het niveau van de Champions League, maar ook bij vv Schelluinen. De jeugd zit tegenwoordig veel achter de computer, hun motoriek kan beter ontwikkeld worden met gerichte techniek trainingen.”

De op de Nederlandse Antillen opgegroeide Columbiaan heeft grootste plannen. “Ik ga met hulp van vv Schelluinen op sportpark Scalune een voetbalschool starten. Voor 5 euro per training hoop ik spelertjes beter te maken en meer lol te geven. Met truckjes en behendigheid wordt het nog leuker om te voetballen. Het geeft ook energie. Wat wil je nog meer?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie