Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

Robert de Poel pakt zege in Ronde van Ameide na millimetersprint

Sport 693 keer gelezen

AMEIDE • Na een ijzersterke sprint hield Robert de Poel in Ameide bij de amateurs/sportklasse Martijn de Groot met maximaal een millimeter van de zege af. Bram Mens eindigde in de massaspurt op gepaste afstand als derde.

De podiumklanten bekeken de finishfoto van Jan de Bruin, huisfotograaf bij Jan van Arckel, na afloop van de huldiging nog eens goed. Ook zij konden er niet uit opmaken wie er nou als eerste over de meet was gekomen. De jury had echter kort daarvoor Dordtenaar De Poel aangewezen als winnaar.

"Met minder verschil kan je denk ik niet winnen", klonk het bij de laureaat. "Ik ben hier heel blij mee. Dat ik dit na een lang en ernstig ziekbed nog kan is fantastisch."

Hoog tempo
Voor het publiek kwam het over als een erg gesloten koers. Er waren wel diverse vluchtpogingen; vooral Daan Hoeks en Mens lieten zich gelden. Ook de voor eigen publiek rijdende Bart Streefkerk en Gert van der Grijn lieten zich niet onbetuigd. Maar niemand wist zich los te worstelen uit de kluwen van het peloton. Dat was ook haast niet te doen vanwege het enorm hoge tempo. De renners legden 68 kilometer af met een gemiddelde van liefst 44 kilometer per uur.

"Op het eind was het over bij mij", wist Streefkerk na afloop te vertellen. "Ik heb wel een paar keer geprobeerd om weg te komen, maar ik had geen goede benen. Ik had op iets meer gehoopt, maar helaas."

De in Gorinchem woonachtige De Groot was ook onder de indruk van het hoge gemiddelde. "Het ging erg hard vandaag", beaamde de runner-up. "Ik kwam bijna niet voorop en toen heb ik alles maar op de sprint gegooid. Ik kwam als eerste uit de bocht, maar voelde dat Robert kwam en het dubbeltje viel voor mij helaas net de verkeerde kant op."

Teveel gedaan
Mens beloonde zijn attractieve koersen met een derde plek. "Ik probeerde de koers hard te maken, maar teveel mannen waren nog fris", legde de coureur uit Wateringen uit. "In de finale was het vervolgens vechten om je plek en hopen dat je overeind blijft. Uiteindelijk kwam ik als derde uit de bocht en waren Robert en Martijn buiten bereik. Onderweg had ik misschien ook al teveel gedaan."

De Poel was nog altijd onder de indruk van hoe de zege tot stand kwam. "Ik kwam in het wiel van Martijn uit de bocht en dacht tot kort voor de meet dat ik te laat was. Gelukkig viel hij een beetje stil en zo kwam ik er toch nog naast. Toch bijzonder, want Martijn is één van de snelsten van het peloton." De Dordtenaar keek nog eens vol ongeloof naar de foto. "Die finishfoto wil ik wel groot afgedrukt hebben!"

Nieuwelingen
Eerder op de dag sprintten drie jongens bij de nieuwelingen om de zege. Luc van der Hoeven uit Wateringen bleek de snelste, voor Biko van Mil en Martijn Rasenberg.

Marco van Vlijmen

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
• Millimeterwerk in de sprint...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie