Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

Tonny Berends maakt het weer af

Sport 555 keer gelezen

AMEIDE• Tonny Berends wist bij de regiorecranten A ook in de wielerronde van Ameide iedereen te kloppen. Voor de 51-jarige coureur uit Gorinchem was het alweer zijn elfde seizoenszege. In een sprint-a-deux was hij Max de Jong te snel af. Xander Moerman eindigde direct daarachter als derde.

Berends wist dat hij als eerste uit de bocht moest komen. "Het is daarna nog maar een klein stukje naar de finish, dus dat was de beste optie. Het was wel een gevecht met Max om die positie, maar gelukkig lag het er droog bij."

Halverwege de koers ontstond er een kopgroep van zeven man die op weg geholpen werd door een klein valpartijtje. "Hoe wrang ook, daar hadden wij dan weer geluk mee", legde Berends uit. "Daardoor konden we definitief het gat slaan." Voor de renners met vlotte benen aan de meet was het vervolgens zaak om alles bij elkaar te houden.

"De aanvallen waren ook minimaal", constateerde Moerman, die ook altijd wel in is voor een sprintje. "De één na laatste bocht kwam ik slecht door, waardoor ik op een gat kwam te zitten. Maar ik ben er wel content mee. M'n vierde podiumplek alweer."

De Jong kon wel lachen om de strijd om de koppositie bij de voorlaatste bocht. "We slingerden even en dat zorgde wel voor wat spanning. Gelukkig bleven we overeind. Vervolgens was de afstand te kort om er nog overheen te komen. Ik zit nog maar een jaar op de racefiets, dus ik ben hier wel blij mee. Voor mij gaat binnenkort het mountainbiken weer beginnen."

Bij de B-rijders kwam Aart Jan Post solo nipt voor het peloton uit over de finish, voor de jonge Wessel van Dam en Ronald Bervoets.

Marco van Vlijmen

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie