Afbeelding

Grote Rivieren Loopcircuit hervat met Loop naar de Pomp

24 aug, 10:00 Sport 655 keer gelezen

NOORDELOOS • De zomervakantie is voorbij en het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit staat voor de zevende wedstrijd van de jaargang 2017: de Loop naar de Pomp in Noordeloos op zaterdag 2 september. Het is de zevende editie van de loop die start en finish heeft liggen bij de oude pomp in het hart van het pittoreske dorp in de Alblasserwaard.

Vanaf 11.45 uur zijn er jeugdwedstrijden voor kinderen en jongeren die geboren zijn in 2004 of later. Een prestatieloop over 5 kilometer begint om 13.00 uur en het hoofdnummer, de wedstrijdloop over 10 kilometer, begint om 14.00 uur. Het parcours van deze Atletiekunie-wedstrijd is exact gemeten.

Lars Gerritsen en Marlies Jongerius hebben vorig jaar de parcoursrecords aangescherpt tot 31.24 en 36.52.

Aanpassing
Het parcours is voor de aanstaande editie overigens iets aangepast en lijkt met drie ronden over Botersloot en Noordzijde sneller dan voorheen. Verbetering van de recordtijden zou dus mogelijk moeten zijn.

Voorinschrijven is tot en met 29 augustus mogelijk via: www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers zich inschrijven aan de Botersloot 15 in Noordeloos. Kleed- en douchegelegenheid hebben ze in De Smidse Berg aan de J.A. van Vurenstraat 1 in het dorp.

Klassement
Erik-Jan Hoogendoorn voert na de zes wedstrijden van winter en voorjaar het klassement aan, maar Paul Visser en Arjan Kaashoek kunnen in Noordeloos hun zesde uitslag lopen in het Grote Rivieren Loopcircuit 2017. En aangezien de zes beste resultaten tellen in het eindklassement, zijn zij de grote favorieten voor de overall winst. Bij de vrouwen staat Petra Bruijs voorlopig eerste, maar kan Renata Haring de zes vol maken op 2 september. Zij staat er dan het beste voor in de overall ranking.

Alle uitslagen, klassementen en informatie over de volgende wedstrijden zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie