(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)

Finale Dikke Banden Race Zederik groot succes

Sport 255 keer gelezen

AMEIDE • De 13e wielerronde van Ameide trok het meeste publiek tijdens de finale van de Rabobank Dikke Banden Race van Zederik. Toen de jonge finalisten van de eerder verreden lokale rondjes in Lexmond, Meerkerk, Leerbroek en Ameide de strijd met elkaar aanbonden, was de Paramasiebaan goed gevuld. Tijdens de andere koersen op deze wielermiddag was het beduidend minder druk.

"We vinden deze finaledag, met dank aan sponsor Rabobank en Zederik in Beweging, met ruim 60 deelnemers voor herhaling vatbaar", aldus de tevreden mede-organiserende dames Tineke Slagboom en Marieke van der Veen. Camille Streefkerk uit Ameide was dat ook. "Gisteravond won ik de plaatselijke ronde, vanochtend heb ik gewonnen met voetballen en vanmiddag weer op de fiets." De jonge Streefkerk mag nu in training voor de landelijke finale, die op zaterdag 1 oktober wordt verreden in Nieuwegein.

Massasprint
Eerder op de middag was Max Kroonen uit Diepenveen de sterkste in de massaspurt bij de Nieuwelingen. De niet geheel fitte Ruben Blom uit Tienhoven kon het hoge tempo niet volgen.

Bij de Recreanten B moest Giessenburger Teus van Dijk genoegen nemen met een tweede plaats. De zege ging naar de rappe Joachim van Vliet uit Nieuw-Lekkerland.

Een klasse hoger in de categorie A ontstond zo'n tien ronden voor de streep een kopgroepje van zes renners, met onder anderen cracks als Teo Muis en Govert Tukker. Beide heren probeerden in een van de laatste omlopen nog weg te komen, maar tevergeefs. Bryan Kortlever uit Hoogblokland deed het beter en finishte op plek 2. Bijzonder nipt achter winnaar Ronald van Laar, bleek later op de fotofinish.

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie