30 Mei 2013 | 09.28

Feestelijk overleg op 26 meter hoogte

Lars Buckow van Ranks Meel, Hans van den Heuvel van de historische vereniging en adjudant Ton Wessel overleggen over de demonstratie door militairen.

AMEIDE • Adjudant Ton Wessel van de Lucht Mobiele Brigade ziet het helemaal zitten: zijn mannen gaan op zaterdag 7 september abseilen vanaf de vroegere meelfabriek van Ranks Meel in het centrum van Ameide. Woensdag overlegde hij daarover met onder andere de eigenaar van de fabriek en Oranjevereniging Beatrix.

Ameide en Tienhoven vieren in de eerste week van september feest. Het optreden van de militairen moet een daverend slotstuk van de feestweek worden. Adjudant Wessel nam dinsdag poolshoogte in het dorp. Hij maakte foto's van de meelfabriek en omgeving en bevroeg Lars Buckow, directeur van Ranks Meel, over het gebouw. De meelfabriek is 26 meter hoog en biedt de militairen alle gelegenheid om waagstukken te laten zien.

Abseilen inwoners
Mogelijk krijgen ook inwoners de kans om, onder begeleiding, aan een klimtouw van de meelfabriek af te dalen. De organisatie beraadt zich daarop. Bij het overleg waren ook aanwezig: Hans van den Heuvel van de Historische Vereniging van Ameide en Tienhoven en oud-directeur voorlichting van het ministerie van Defensie en Mark Peeters, Govert Bakker en Wim Woudenberg van de oranjevereniging. Van den Heuvel legde het contact met de Lucht Mobiele Brigade.

Ook wordt nog bekeken of de Tactische Helikoptergroep van de Koninklijke Luchtmacht aan de demonstratie kan deelnemen.

Programma feestweek
Op het programma van de feestweek staan verder: een optreden van de Vrienden van AFK Live, een unieke samenwerking tussen lokale fanfare, koor, band en een techno-dj; tobbedansen op de Lek; feestavonden met onder andere Wolter Kroes, de Corona's, Ronnie Ruijsdaal en iDance; de USA Las Vegas spektakel show en een optreden van zandtovenaar Gert van de Vijver. Verder is op 7 september een afvaardiging van Keep them Rolling aanwezig met oude legervoertuigen.

afbeelding van Anne Marie Hoekstra
Dit artikel is geplaatst door:
Anne Marie Hoekstra

redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl.

UITagenda