• De A27.
• De A27. Foto: Rijkswaterstaat

Afslag Noordeloos op 1 in ‘knelpunten top 10’ van de ANWB

Nieuws 1.561 keer gelezen

NOORDELOOS • De afrit Noordeloos van de A27 richting Breda staat bij de ANWB op de eerste plaats in de Knelpunten top 10.

De afslag in de polder heeft een slechtere doorstroming dan stedelijke knooppunten zoals bij de Ketheltunnel, Rijnsweerd en Terbregseplein.

De top 10 met knelpunten staat in een bericht van de ANWB waarin vermeld wordt dat de filezwaarte op de Nederlandse wegen in het eerste kwartaal van 2024 met vier procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. De filezwaarte is de lengte keer de duur van een file.

De daling van vier procent vindt de ANWB opmerkelijk, gelet op de flinke groei van het wagenpark in het afgelopen jaar en de toename van het aantal gereden kilometers op de Nederlandse wegen.

Uit de cijfers blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar het aantal files tijdens de ochtendspits daalde met zes procent. Op de drukste werkdagen, de dinsdag en donderdag daalde het aantal files tijdens de ochtendspits zelfs met tien procent. De verkeersdrukte tijdens de avondspits blijft onverminderd hoog.

In de drukste provincies bleef de filezwaarte in het eerste kwartaal op vrijwel het niveau van vorig jaar. Een uitzondering is Noord-Brabant waar het aantal files met 18 procent fors daalde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden