• Een deel van de poster van de jaarmarkt.
• Een deel van de poster van de jaarmarkt. Foto: Aangeleverd

Doorstart voor jaarmarkt Giessenburg: Gondelmarkt staat laatste zaterdag van juni weer op de agenda

Nieuws 2.340 keer gelezen

GIESSENBURG • De jaarmarkt in Giessenburg, jarenlang een evenement dat duizenden bezoekers uit de omgeving trok, krijgt een doorstart. De laatste zaterdag van juni staan de standhouders klaar bij de sporthal.

De jaarmarkt, ook bekend onder de naam Gondelmarkt, was een begrip in Giessenburg en omstreken. Maar door verschillende redenen verdween de markt van de agenda. 

‘Een evenement waar we allemaal naar uitkeken’
Ina de Ruijter van kinderkledingwinkel Speciaal 4 Jou is samen met ansjaevents.nl de kartrekker van de doorstart. “Wij horen al jaren dat het zo jammer is dat er in Giessenburg geen jaarmarkt meer is”, vertelt ze.

“Vroeger was de Gondelmarkt juist het evenement waar we allemaal naar uitkeken. Je zag er weer mensen die je al een lange tijd niet gezien of gesproken had. Dus daarom hebben wij gekeken of wij dit wel konden regelen. Door de corona heeft het alleen wat langer geduurd dan we eigenlijk wilden.”

Groot en veelzijdig aanbod
Er is al een groep standhouders die in juni naar de jaarmarkt komt. “Zij bieden een groot en veelzijdig aanbod aan mooie producten aan. Deels komen zij uit Giessenburg zelf, deels van buiten het dorp.”

Een klimtoren, een bungee trampoline, een stormbaan én een kinderkleedjesmarkt: ook voor kinderen is er van alles te beleven. 

“Een ballonnenclown deelt gratis figuurballonnen uit”, vult Ina aan. “Daarnaast presenteren allerlei vereniging uit Giessenburg zich. Voor muziek zorgt onder meer de plaatselijke muziekvereniging, Da Capo.”

‘Naar voren gehaald’
De Gondelmarkt vindt zaterdag 29 juni plaats bij sporthal Giessenhal, aan het Sportplein 2b. “De eerdere edities waren in september. Maar dan zijn er al heel veel markten en is het dus moeilijker om standhouders te trekken. Daarom hebben wij het naar voren gehaald, naar juni, omdat dan de sportcompetities ook voor het grootste deel klaar zijn.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden