Avond ‘Israël Leeft’ in Alblasserdam levert ruim 31.000 euro op voor goede doelen in Israël

Nieuws 612 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De bemoedigingsavond ‘Israël Leeft. Gebroken, maar niet verslagen’ in Alblasserdam leverde afgelopen ruim 31.000 euro op voor de organisaties Zaka en Firm uit Israël.

Tientallen belangstellenden volgden de avond, die live werd uitgezonden, bij in de studio. Aan tafel bij presentator Riekelt Pasterkamp schoven gasten als André Diepenbroek van de Israëlische ambassade en Richard Donk van het Reformatorisch Dagblad, die net terug is uit Israël. 

Ook kwam Jenneke Blokland van Ahavah Travel uit Sliedrecht, organisator van de avond, aan het woord. 

Voedselpakketten voor soldaten
Ook waren er internationale gasten: leidinggevenden van Zaka, een organisatie die na een aanslag (resten van) lichamen bijeenbrengt, en FIRM, dat onder meer voedselpakketten voor soldaten maakt en giften inzamelt voor materialen als kogelwerende vesten.  

Muzikale medewerking verlenen Erika de With (onder meer bekend van haar samenwerking met Christian Verwoerd uit Nieuw-Lekkerland) en Rik Jan Schilder.  

De uitzending is via YouTube terug te zien.

Ahava Travel houdt van 19 tot en met 27 maart een bemoedigingsreis naar Israël. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via info@ahavahtravel.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app