Afbeelding
Foto: Stockfoto
ingezonden mededeling

Individuele bijles in het schoolvak wiskunde

Nieuws 459 keer gelezen

REGIO • Soms heeft een kind moeite met bepaalde lessen op school. In veel gevallen is wiskunde een schoolvak waarin kinderen achterblijven en het lastig vinden om er werkelijk grip op te krijgen. Bijles in wiskunde kan dan een goede oplossing zijn. 

Bij StudentsPlus is het al ruim 20 jaar mogelijk om bijles voor wiskunde aan te vragen. Elke leerling met problemen in dit specifieke vak kan steun en uitleg krijgen, door middel van bijles. Bijles zorgt ervoor dat een kind weer helemaal bij raakt op het niveau dat op school wordt verwacht. 

Door een online inschrijving kun je zelf bepalen waar, wanneer en hoe vaak de bijlessen zullen plaatsvinden. Er kan dus worden gekozen voor een intensief traject, maar ook kunnen enkele lessen volstaan om het niveau en zelfvertrouwen in wiskunde te verkrijgen. Voor bijles wiskunde meld je heel eenvoudig online aan.

Procedure voor aanvraag van bijles
Het is heel eenvoudig om bijles in wiskunde aan te vragen. Geheel gratis maak je hiervoor een account aan op de website van StudentsPlus, waarna je gelijktijdig bij de online inschrijving vermeld wat je wensen en voorkeuren zijn. Vaak kan reeds binnen 2 werkdagen een potentiële bijlesstudent worden voorgesteld en worden kennis gemaakt. 

Het is uitermate belangrijk dat er een goede klik is tussen de student en degene die bijles in wiskunde geeft. Dit bevordert de leermotivatie en zal uiteindelijk ook tot betere resultaten leiden. Indien er geen daadwerkelijke klik ontstaat, is het mogelijk om een andere begeleider te zoeken. Hierbij draagt Students Plus een nieuwe kandidaat aan. 

Je kunt zelf in het online account het urenpakket aanpassen en uiteindelijk ook opzeggen, wanneer bijles niet langer nodig is. Facturen worden achteraf betaalt, zodat je nooit al geld hoeft te investeren zonder dat een dienst is afgenomen. Wijzigingen in het urenpakket zijn hierdoor eenvoudig door te voeren.

Tarieven voor bijles wiskunde
Bij StudentsPlus worden all-in uurtarieven gehanteerd, die variëren tussen € 19,00 en € 28,00 per uur. Afhankelijk van het aantal uur dat wordt afgenomen, zal hierin een uurtarief worden vastgesteld. Je hoeft je geen zorgen te maken over aanvullende kosten, aangezien hiervan geen sprake is. 

Zelfs reiskostenvergoeding wordt niet standaard op gefactureerd, maar kan vrijwillig worden voldaan. De tarieven betreffen de begeleiding door een ervaren bijles. Daarnaast heeft het kind toegang tot de online leeromgeving, waar aanvullende oefenopgaven te vinden zijn, die buiten de bijlessen wiskunde kunnen worden beoefend. Ook dit zal bijdragen aan een verbetering in cijfers voor het schoolvak wiskunde.

Student geeft bijles wiskunde
Bij StudentPlus geven studenten bijles wiskunde aan leerlingen van het lagere en middelbare onderwijs. De voorwaarde die hiervoor wordt gesteld, is dat de student zelf de middelbare school heeft afgerond met een cijfer van 7 of hoger voor wiskunde op de eindlijst. De student is gemotiveerd om leerlingen te begeleiden in dit schoolvak en kan eenvoudig de materie overbrengen, zodat goede resultaten te behalen zijn. 

Didactische vaardigheden van de bijlesgever worden zorgvuldig getest tijdens het intakegesprek. Wanneer een student kiest voor bijles geven, wordt gekeken in welke vakken een bijdrage kan worden geleverd. Dit kunnen meerdere vakken zijn, waardoor een student kan bijverdienen en ervaring kan opdoen in het lesgeven.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie