Afbeelding
Foto: Frank van Beek – ProDemos

Verrassing: leerlingen Willem de Zwijger ontmoeten de koning

Nieuws 6.360 keer gelezen

SCHOONHOVEN •  Een kleine dertig leerlingen uit vmbo-t 3 van christelijke scholengemeenschap Willem de Zwijger uit Schoonhoven gingen zaterdag samen met hun geschiedenisdocenten op excursie naar ProDemos in Den Haag. Daar stond hen een verrassing te wachten: een ontmoeting met koning Willem-Alexander.

ProDemos bestaat dit jaar 12,5 jaar en de koning bracht zaterdag een werkbezoek ter gelegenheid van dit jubileum. 

Prodemos ontvangt als ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ jaarlijks tienduizenden scholieren, studenten, publiek en andere geïnteresseerden om hen te laten ervaren hoe politiek, democratie en de rechtsstaat functioneren. 

Quiz
De leerlingen uit Schoonhoven werden tijdens hun bezoek verrast door de aanwezigheid van de vorst tijdens een deel van het programma. Samen met hem speelden ze de ‘Wie Wat Wet’ quiz, bezochten ze het DemocratieLab en gingen ze op de foto.

Tijdens de quiz stelde de koning een vraag over de rol van de koning. Eén van de mogelijke antwoorden was: ‘De koning heeft een symbolische functie, dus zijn handtekening betekent helemaal niets’. 

Terwijl de koning dit voorlas, hoorde je gegniffel in de zaal. Toen de koning zei: “Je mag lachen, hoor”, moest iedereen lachen. De leerlingen gaven aan een geweldige dag te hebben gehad en “ook nog wel wat geleerd te hebben.”

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app