Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Fietsers en voetgangers kunnen maandag 26 en dinsdag 27 juni toch gebruik maken van pont Streefkerk-Bergambacht

Nieuws 3.033 keer gelezen

STREEFKERK/BERGAMBACHT • Fietsers en voetgangers kunnen maandag 26 en dinsdag 27 juni toch gebruik maken van de veerpont tussen Streefkerk en Bergambacht. Dat maakte de gemeente Krimpenerwaard donderdag bekend.

Het volledig uit de vaart nemen van de veerpont op deze twee dagen zorgde voor de nodige onrust bij scholieren, fietsers en voetgangers, zo laat het gemeentebestuur weten. ‘Om aan deze begrijpelijke zorgen gehoor te geven is naar een passende oplossing gezocht.’ 

Samen met de aannemer en de veerdienst is besloten om de vrijdag voorafgaand aan de afsluiting het fietspad te asfalteren. De Veerstoep wordt eerder voorzien van de deklaag waardoor dit stuk fietspad kan worden opengesteld. Zo blijft het uitsluitend voor fietsers en voetgangers mogelijk met de veerpont te blijven overvaren op maandag en dinsdag. 

Omleiding
Gemotoriseerde voertuigen zullen deze dagen nog moeten omrijden. Deze omleiding wordt aangegeven met bewegwijzering. ‘Dit project is in nauwe samenwerking met gemeente Molenlanden uitgevoerd’, meldt de gemeente. ‘Op deze manier hopen wij het ongemak tot een minimum te beperken.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden