• De affiches van 'Bij de les'.
• De affiches van 'Bij de les'. Foto: Aangeleverd

Expositie ‘Bij de les’ in Het Reghthuys

zaterdag 20 januari 2024 13:00 tot zaterdag 15 juni 17:00

13:00, Giessenburg. In museum Het Regthuys is vanaf zaterdag 20 januari de expositie ‘Bij de les’ te zien. 

Terug naar de schoolbanken, maar dan halverwege de vorige eeuw. De expositie in het Giessenburgse museum is namelijk gebaseerd op de schoolplaten die jarenlang een belangrijke plek innamen in de klaslokalen. Ze waren gemaakt door bekende namen als Jetses, Isings en Koekkoek.

Naast een selectie van deze platen zijn er in Het Reghthuys meerdere voorwerpen te zien die gebruikt werden bij de lesmethoden uit de vijftiger jaren. ‘Het is een tentoonstelling die bij velen herinneringen uit hun eigen schooltijd op zal roepen’, stelt de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen, organisator van de expositie.

Deze tentoonstelling is ook door groepen van minimaal tien personen (zoals bijvoorbeeld schoolklassen) na het maken van een afspraak te bezoeken. ‘Tijdens een groepsafspraak zal er iemand zijn die over de schoolplaten en lesmateriaal kan vertellen.’ Een groepsbezoek kan ingepland wordt via het mailadres secretariaatgvgs@gmail.com of telefonisch via 06-20438601.

Museum Het Reghthuys is elke woensdag en zaterdag geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De entree voor niet-leden van de vereniging is 3 euro. Het museum is te vinden aan de Dorpsstraat 10. De expositie loopt tot 15 juni.