• African Mama’s met Graceland The Concert.
• African Mama’s met Graceland The Concert. Foto: Aangeleverd

African Mama’s met Graceland The Concert

woensdag 1 maart 2023 20:15

20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De African Mama’s komen op woensdag 1 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem in Papendrecht met ‘Graceland The Concert’.

In Graceland The Concert laten The African Mama’s het publiek het fantastische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mama’s meer dan een prachtige show.

Het begon begin jaren 80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van ‘Gumboots’. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. Terwijl tal van grote sterren kritiekloos in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, op bleven treden, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. ‘Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van ras of kleur’, zei hij daar destijds zelf over.

Graceland The Concert gaat voorbij aan alle kritiek en commentaar en is vooral een muzikale belevenis.

Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.