• Sneeuwklokjes.
• Sneeuwklokjes. Foto: Aangeleverd

Struinen door het Alblasserbos

dinsdag 28 februari 2023 10:00

10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Op dinsdag 28 februari 2023 organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) een struintocht door het bos voor kinderen in de basisschoolleeftijd, onder leiding van een gids. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur.

De groep maakt een wandeling in het bos en gaat op zoek naar nesten van vogels, bomen die al gezwollen knoppen hebben, kleine diertjes die weer gaan leven, bloemen die bloeien en nog veel meer.

De kosten bedragen 2,50 euro per kind .Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via educatie@nvwa.eu (uiterlijk zaterdag 25 februari). Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht bij het Alblasserbos en is bereikbaar via 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA: www.nvwa.eu.