• De Urker Mans Formatie.
• De Urker Mans Formatie. Foto: Aangeleverd

Zomerconcert Urker Mans Formatie in Sliedrecht

vrijdag 26 augustus 2022 19:30

19:30, Sliedrecht, Grote Kerk. de Urker Mans Formatie zingt op vrijdag 26 augustus vanaf 19.30 uur in de Grote Kerk in Sliedrecht. Het ensemble, dat in Urker klederdracht optreedt, brengt een gevarieerd programma ten gehore met klassieke werken, geestelijke liederen, spirituals en populaire muziek. Een mix van deze onderdelen staat garant voor een avond vol hoogtepunten waarbij de luisteraar kan genieten van zang en instrumentale muziek. Enkele voorbeelden zijn: ‘Rust, Psalm 116, Spirit of the living God en The Battle Hymn.’ Aan het orgel en achter de piano zit de Katwijkse musicus Hugo van der Meij die de zangers begeleidt en bovendien enkele improvisaties ten gehore brengt.

De dirigent, Martin Mans, is een gedreven musicus die de stemmen tot een eenheid smeedt. Maar er is ook ruimte voor solistisch optreden. De meeste zangers vervullen tevens een solorol of zingen een duet. De dirigent voorziet het publiek van de nodige achtergrondinformatie over het repertoire.

Entree bedraagt 15 euro in de voorverkoop en aan de kerk 17,50 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Reserveren kan via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25391903. Voorverkoopadres: De Vos Lezen en Wonen, Thorbeckelaan 19, Sliedrecht

Het ensemble is in 2012 opgericht en geeft voor de elfde keer haar zomerconcerten. Het zomerprogramma is een goede mix van klassiek, populair, geestelijk en spirituals. De sfeer van de avond is ongedwongen. De zangers hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegevens in beeld en geluid. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas-cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.

Locatie