Pierrot in het Natuurcentrum

zondag 14 augustus 2022 14:00

14:00, Gorinchem, Natuurcentrum. In de reeks ‘Hooiberg-voorstellingen’ organiseert het Natuurcentrum in Gorinchem op zondag 14 augustus om 14:00 uur een muzikale voorstelling: het soloprogramma Pierrot van Karin Dolman. Tickets kosten 6 euro en zijn te koop bij de bar in het restaurant. Reserveren: info@ncgorcum.nl.

Het soloprogramma van Karin Dolman gaat over de trouwe clownsfiguur Pierrot en zijn grote liefde voor Columbine, die helaas alleen de achterbakse maar mooie Harlequin (Harlekijn) ziet. Met de inspiratie van dit prachtige thema heeft Karin Dolman de pen ter hand genomen en zelf een compositie voor altviool geschreven. De titel van het werk luidt, hoe kan het anders: Pierrot.

Violiste Karin Dolman studeerde van 1985 tot 1992 viool bij Vaclav Novak en altviool bij Henk Guittard en Ron Ephrat aan het Rotterdams conservatorium.

In het Rotterdams conservatorium ontmoette Karin pianist Caecilia Boschman en samen wonnen ze prijzen op verschillende internationale concoursen. Op dit moment werken ze aan een reeks opnames met repertoire van de 20e en 21e eeuw.

Karin Dolman is specialist in het uitvoeren van hedendaagse klassieke muziek. Ze had 27 jaar een mooie carrière bij het Rotterdamse DoelenKwartet.

Locatie