Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Orgelconcert Arjen Leistra in Grote Kerk Gorinchem

donderdag 11 augustus 2022 20:00

20:00, Gorinchem, Grote Kerk. Donderdagavond 11 augustus kan er weer genoten worden van het schitterende Bätz – Witte orgel van de Grote Kerk te Gorinchem.

Het is het vierde concert van de zomerserie waarin organist Arjen Leistra gaat concerteren. Hij speelt een prachtig programma met werken van o.a. Bach, Dupré en Reger. Het gehele programma is te vinden op de website van de muziekcommissie.

Arjen Leistra ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

In 1996 werd Arjen tweede prijswinnaar van de “International Organcompetition” te Dublin (Ierland). Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk.

De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open. Aanvang is om 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen voor 10 euro naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Na afloop is er een gezellig samenzijn waar men met elkaar en de organist kan napraten en krijgt men koffie en of thee aangeboden. Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem. Voor meer info: www.gorinchemorgelstad.nl.