Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rob Agerbeek

zondag 2 oktober 2022 14:30

14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht treedt op zondag 2 oktober vanaf 14.30 uur Rob Agerbeek op.

Pianist Rob Agerbeek heeft een lange carrière, met veel concerten en veel plaatopnames. Sinds 1954 rolde hij spontaan van de ene jazzformatie in de andere. Hij speelde met zijn eigen kwartet, de Peggy Miller Band; jazz- en dansorkest dat speelde voor Amerikaanse militairen in Duitsland en Frankrijk, The Diamond Five, het Don Byas Quartet, het Rob Agerbeek Quintet, Dutch Swing College Band. Daarnaast begeleidde Rob met zijn trio grote jazz legendes waaronder de saxofonisten Ben Webster, Hank Mobley, Dexter Gordon, George Coleman, Johnny Griffin en Gene Ammons. Ook deed hij in 1976 een Europese tournee met Art Blakey and The Jazz Messengers. Zijn trio is een graag geziene groep die op alle concertpodia en festivals heeft opgetreden. Rob zelf is een legende geworden.

Het optreden op 2 oktober is behalve met Rob Agerbeek ook met Erik Albjerg op contrabass en Tjeerd Klapwijk op drums.

Entree bedraagt 2o euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.