Afbeelding

Informatieavond over over oorlogsmonument in Molenaarsgraaf of Brandwijk

Algemeen 520 keer gelezen

BRANDWIJK/MOLENAARSGRAAF • De onlangs opgerichte Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf/Brandwijk organiseert op donderdag 11 februari om 20.00 uur een informatieavond over de locatie waar een oorlogsmonument zou kunnen komen.

Vorig jaar is in de Brandwijkse polder een motor en een propeller van een Avro Lancaster bommenwerper geborgen, die gecrasht is op 22 mei 1944. Hierbij zijn zes personen omgekomen, die begraven liggen op het kerkhof bij de Nederlands Hervormde kerk in Molenaarsgraaf.

Onlangs is de Stichting Oorlogsmonument Molenaarsgraaf-Brandwijk opgericht. "Wij willen als stichting een monument oprichten dat gemaakt wordt van deze motor en propeller, zodat niet wordt vergeten wat deze bemanningsleden door hun inzet en opoffering voor onze vrijheid hebben betekend", laat voorzitter Jan Boele van deze stichting weten.

Omwonenden en andere belangstelleden worden door de stichting graag betrokken bij de plannen. Er zijn twee ontwerpen van kunstenaar Paul Pallandt die gepresenteerd zullen worden, met daarbij eventuele locaties waar het monument geplaatst zou kunnen worden.

De informatieavond op donderdag 11 februari vindt plaats in verenigingsgebouw De Akker, achter de Gereformeerde kerk te Brandwijk. Naast een presentatie van de ontwerpen en de eventuele locaties van het monument, zal voorzitter Boele een toelichting geven over de totstandkoming en het doel van de stichting. "Via diverse fondswerving hopen wij het benodigde bedrag voor het monument bij elkaar te krijgen." Iedere hulp is van harte welkom, zowel financieel als in natura.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden