Afbeelding

Dorpsberaad Noordeloos: 'Bouw voor diverse leeftijden'

18 dec, 15:24 Algemeen 19 keer gelezen

NOORDELOOS • Het Dorpsberaad Noordeloos vraagt het gemeentebestuur van Giessenlanden om woningen te bouwen voor diverse leeftijdsgroepen. Het beraad overhandigt op vrijdag 19 december een woonvisie aan wethouder Teus van Houwelingen.

Het dorpsberaad stelde een woonvisie op waarmee de woningbehoefte onder de aandacht van burgemeester en wethouders wordt gebracht. Ook wijst de visie op kansen. Doel is het vergroten van de leefbaarheid in het dorp.

Verder praten

Op 27 januari ontvangt het Dorpsberaad Noordeloos het college van Giessenlanden. De leden zullen dan met burgemeester en wethouders van gedachten wisselen over de Woonvisie Noordeloos. Het dorpsberaad zal benadrukken dat mensen van alle leeftijden geschikte woonruimte moeten kunnen vinden in het dorp.

Locaties voor nieuwbouw

Het dorpsberaad ziet voor zichzelf een rol in het bijeen brengen van woningzoekenden en partijen die een bijdrage kunnen leveren bij het realiseren van deze woningen en projecten. Het dorpsberaad schrijft: ”Deze Woonvisie is de onderbouwing voor een verdere praktische en dynamische aanpak. We zien deze visie als katalysator om inwoners en de diverse partijen zoals woningcorporaties, zorgaanbieders, projectontwikkelaars, gemeente etc. in beweging te krijgen. Kansen genoeg: er zijn immers diverse (vertrek)locaties waar woningbouw van een 25-tal huur- en koopwoningen mogelijk zou kunnen zijn.“

Eerder onderzoek

Het dorpsberaad heeft voor het opstellen van de notitie gebruik gemaakt van bestaande onderzoeken en notities. De in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gemaakte regionale woonvisie was bijvoorbeeld een belangrijk uitgangspunt, evenals het rapport ‘Wonen in Giessenlanden’ van de gemeente en KleurrijkWonen. Ook heeft het dorpsberaad de resultaten gebruikt van de in 2013 door hen gehouden enquête onder dorpsbewoners. De rode draad bij het gehele onderzoek was de vraag van inwoners naar woningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie