Afbeelding

Grote zoekactie naar te water geraakte matroos

21 dec, 11:52 Algemeen 143 keer gelezen

UPDATE: Lichaam vermiste matroos gevonden > www.hetkontakt.nl/alblasserwaard/nieuws/lichaam-te-water-geraakt-bemanningslid-gevonden

SCHOONHOVEN • Vanaf beide oevers van de Lek tussen Schoonhoven en Ammerstol is zondagmiddag een grote zoekactie op touw gezet naar een vermiste matroos van een binnenvaartschip. Tot nu toe zonder resultaat.

De bemanning van het schip en een passant op de dijk waren tussen 11.30 en 11.40 uur getuige dat de man overboord sloeg tussen Ammerstol en de Hogedijk te Bergambacht. Het slachtoffer is daarna niet meer gezien. Ter plaatse waaide het hard, waren er flinke golven en een sterke stroming.

Warmtebeeldcamera

Massaal uitgerukte hulpdiensten, waaronder het duikteam van brandweer Schoonhoven, politie-eenheden, ambulances, brandweer van de regio’s Zuid-Holland-Zuid en Hollands-Midden, de traumahelikopter, vaartuigen van de politie, KNRM en Rijkswaterstaat en een politiehelikopter hebben tot ongeveer 15.00 uur intensief gezocht op de rivier met behulp van een warmtebeeldcamera en duikers.

Na de intensieve zoekactie werd deze rond 15.00 uur afgeschaald en hebben landelijke politie en Rijkswaterstaat met vaartuigen de zoekactie voortgezet, gericht op de berging van het lichaam. Later op de middag is een speciaal sonarvaartuig ingezet.

Het scheepvaartverkeer op de Lek is in elk geval tot zondag 18.00 uur stilgelegd.

Het schip waar de man vanaf gevallen is, staat op naam van een bedrijf uit Raamsdonksveer.

(foto's Stephan Tellier en Birgit van Wijngaarden)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie