• Groepsfoto van de redders, met de politie en burgemeester Segers.
• Groepsfoto van de redders, met de politie en burgemeester Segers. Foto: Aangeleverd

Bronzen penning voor redders in Langerak: ‘Ze kwamen direct in actie!’

Algemeen 1.511 keer gelezen

MOLENLANDEN • Burgemeester Theo Segers heeft woensdag 22 maart vier bijzondere waarderingen uitgereikt aan bijzondere behulpzame inwoners.

Zij ontvingen deze waardering voor hun heldhaftige optreden bij een ongeval in Langerak. Zij werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun kordate en moedige actie.

De heer J. den Besten, mevrouw B.C. den Besten-Boer, de heer J.P. den Besten en de heer D. Rietveld uit Langerak ontvingen als waardering een bronzen penning met bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD).

Mevrouw Den Besten kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar haar familieleden namen het voor haar in ontvangst. Deze bekroning werd aan hen toegekend nadat zij vorig jaar direct te hulp schoten toen een auto ondersteboven in de sloot terecht kwam. Met elkaar haalden zij de bestuurder en de auto uit de sloot.

Burgemeester Segers sprak zijn waardering voor het viertal uit: ”Ik ben blij dat deze redders direct actie ondernamen toen ze zagen dat de auto van de weg was geraakt. Deze alerte inwoners verdienen terecht een onderscheiding. Ook veel waardering voor de hulpdiensten die ter plekke kwamen, dank voor jullie werk!“

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie