• Jarno Roubos in korte broek.
• Jarno Roubos in korte broek. Foto: Aangeleverd

Jarno Roubos uit Oud-Alblas voert in korte broek actie tegen kanker

Algemeen 1.377 keer gelezen

OUD-ALBLAS/PAPENDRECHT • Jarno Roubos (14) uit Oud-Alblas doet van 19 tot en met 23 december mee aan de actie van Kika Korte Broek.

In die dagen vraagt hij, in korte broek, aandacht voor kinderen met kanker. Ook haalt hij geld op. De actie is aangemeld op de website van Kika Korte Broek en heeft al voordat het echt begonnen is, al meer opgebracht dan hij had verwacht.

“We hebben daarom het streefbedrag van 250 euro verdubbeld naar 500 euro”, vertelt Jarno, die enorm veel zin heeft om mee te doen.

Jarno heeft als klein kind leukemie gehad. “Een maand voor mijn vierde verjaardag werd ik ernstig ziek.” Hij werd twee jaar lang behandeld in het ziekenhuis. “Dat was een heftige periode.”

Gelukkig is hij nu weer helemaal beter. Hij is dankbaar voor de behandelingen die hij heeft gekregen in het ziekenhuis. Jarno: “Ik wil heel graag dat er nog meer kinderen genezen van kinderkanker.” En daarom doet hij mee met de actie.

Van 19 tot en met 23 december blijven zijn lange broeken in de kast, ongeacht het weer. “Ook naar mijn school ga ik in de korte broek”, vertelt Jarno, die op de Lage Waard in Papendrecht zit. Dat is een kilometer of vier fietsen vanuit zijn huis in Oud-Alblas.

Meer informatie en mogelijkheden om te doneren zijn er op www.kikakortebroek.nl/jarno-in-actie-voor-kika.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden