• Het vervaardigen van de voedselbankjes.
• Het vervaardigen van de voedselbankjes. Foto: Aangeleverd

Al ruim 2000 producten opgehaald met Voedselbankjes in Giessenburg

Algemeen 2.934 keer gelezen

GIESSENBURG • Ze zijn niet meer te missen in het dorp: de Voedselbankjes. Inmiddels zijn er 25 gebouwd en heeft het grootste deel ervan een plekje gekregen in het dorp. Ze staan in voortuinen bij bewoners, maar ook binnen in de Albert Heijn, in basisschool De Hoeksteen, bij de kerken en op andere drukbezochte locaties in het dorp.

Twee maanden lang heeft een grote groep vrijwilligers, waaronder veel jongeren, met elkaar gebouwd aan de bankjes. Er werden pallets gesloopt, hout gezaagd, geschuurd, geschroefd en afgelakt.

De bankjes zijn bedoeld als inzamelpunt voor producten voor de Voedselbank in Arkel. Ook de inzameling van producten in de bankjes loopt voorspoedig. Bij de wekelijkse leegronde op woensdag worden er gemiddeld 350 producten opgehaald uit de bankjes en weggebracht naar de Voedselbank. 

“We zijn nog maar 6 weken onderweg en er zijn al ruim 2000 artikelen binnen gekomen!”, melden de initiatiefnemers. Met dit aantal producten kan de Voedselbank 70 voedselpakketten samenstellen, die dan wekelijks weer worden rondgebracht in de regio.

De Voedselbank is erg blij met de ingezamelde producten, zeker nu de vraag steeds hoger wordt door de stijgende kosten van eerste levensbehoeften.

“We hopen dat we ook in de toekomst deze lijn door te kunnen zetten en op ieders steun te kunnen rekenen”, aldus de initiatiefnemers. “In het bijzonder ook in de komende Kerstperiode. Het is waardevol om ook juist nu om te zien naar elkaar en te geven aan anderen die dat harder nodig hebben dan wijzelf.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Agrarische werkgroep VHL maakt positieve vorderingen in stikstofdossier; nog altijd behoefte aan duidelijkheid vanuit Rijk Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Volleybalverengingen Meerkerk, Vianen en Asperen gaan samenwerking aan met Superclub Volley Vijfheerenlanden Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Winnende landschapsfoto's Denkend aan Holland in De Koperen Knop Algemeen 6 uur geleden