Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Gedeputeerden Zuid-Holland gaan in gesprek met boeren Alblasserwaard

Algemeen 2.642 keer gelezen

MOLENLANDEN • De Zuid-Hollandse gedeputeerden Jeannette Baljeu en Meindert Stolk gaan maandag 19 december in gesprek met boeren uit de Alblasserwaard over het toekomstperspectief voor de landbouw. 

Vanzelfsprekend spelen de stikstofmaatregelen daarbij een grote rol, maar ook natuurbeheer en waterkwaliteit zullen aanbod komen. De gemeente Molenlanden organiseert de bijeenkomst met de boerenwerkgroep en een onafhankelijke voorzitter. ‘Er wordt dan besproken hoe we een volgende stap kunnen zetten en welke ondersteuning boeren nodig hebben’, stelt de gemeente. 

De bijeenkomst is in zalencentrum De Til in Giessenburg. Boeren kunnen zich aanmelden via www.molenlanden.nl/landbouw

Keukentafelgesprekken
Tijdens de eerdere boerenbijeenkomst op 29 september is afgesproken dat de gemeente zou beginnen met keukentafelgesprekken met alle boeren in de Alblasserwaard. Deze keukentafelgesprekken worden momenteel gevoerd.

Ook is er op 11 november een gesprek geweest met gedeputeerden mevrouw Baljeu en de heer Stolk en een delegatie van vijf boeren en wethouder Jan Lock over uitgangspunten en randvoorwaarden voor het maken van een Gebiedsplan. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tentoonstelling en open huis Modelbouw Vereniging Papendrecht Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Fotograaf Cees van der Wal terug uit Oekraïne; 'Niet te bevatten' Algemeen 2 feb, 20:00
Afbeelding
Dertien politieke partijen doen mee aan verkiezing waterschap Rivierenland Algemeen 2 feb, 17:49