Afbeelding
Foto: 123RF.com

Zes sociale koopwoningen in de Schoolstraat in Nieuwpoort

Algemeen 1.509 keer gelezen

NIEUWPOORT • In de Schoolstraat in Nieuwpoort komen zes sociale koopwoningen en een grotere kopwoning op de plek waar vroeger de supermarkt gezeten heeft.

De sociale koopwoningen moeten minder dan 250.000 euro gaan kosten. De grotere kopwoning zorgt voor een hogere opbrengst, waardoor de lagere opbrengst van de zes sociale koopwoningen deels wordt gecompenseerd. Het totaalplan is uiteindelijk verliesgevend. Er is een tekort van 317.000 euro, maar de gemeente Molenlanden compenseert dat vanuit de eigen begroting.

Het stedenbouwkundig ontwerp wordt nu vertaald in het uitwerkingsplan. Voor dit uitwerkingsplan gelden nog een aantal onzekerheden, waaronder de regelgeving rondom stikstof. Hiervoor wacht de gemeente nog op richtlijnen vanuit de landelijke overheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Agrarische werkgroep VHL maakt positieve vorderingen in stikstofdossier; nog altijd behoefte aan duidelijkheid vanuit Rijk Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybalverengingen Meerkerk, Vianen en Asperen gaan samenwerking aan met Superclub Volley Vijfheerenlanden Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Winnende landschapsfoto's Denkend aan Holland in De Koperen Knop Algemeen 4 uur geleden