• Ali, Cor en Els (v.l.n.r.) gaan de handtekeningen overhandigen.
• Ali, Cor en Els (v.l.n.r.) gaan de handtekeningen overhandigen. Foto: Aangeleverd

633 handtekeningen voor behoud dierenweide in Nieuwpoort

Algemeen 1.129 keer gelezen

NIEUWPOORT • Bewoners van De Vijverhof in Nieuwpoort en vrijwilligers hebben in de afgelopen tweeënhalve week 633 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de dierenweide.

Die dreigt te verdwijnen doordat Lek en Waard Wonen de subsidie ervoor dreigt stop te zetten. Daarmee zijn veel omwonenden en vrijwilligers het niet mee eens. Ze begonnen een handtekeningenactie.

Op woensdag 21 september hebben de bewoners van de Vijverhof: Ali van Middelkoop en Cor Barten, samen met vrijwilliger Els Vonk bij Lek en Waard Wonen de stapel handtekeningen, inclusief twee ingezonden brieven, overhandigd aan de manager klant-en-wonen.

Er volgde een goed gesprek, waarbij uiteraard geen toezeggingen werden gedaan. Op donderdag 29 september volgt er nog een gesprek met de vrijwilligers en de directeur van Lek en Waard Wonen.

Al jarenlang betaalt de corporatie het voer en de dierenartskosten voor een paar geiten, kippen en schapen die rondscharrelen op een stukje weiland tussen de Vlietzicht en het Schootsveld, naast woonzorgcomplex De Vijverhof en de brede school. Dat kost gemiddeld 3000 euro per jaar. Begin dit jaar hoorden de vrijwilligers dat Lek en Waard Wonen van de dierenweide af wil.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie