• Een elektrische auto in Goudriaan.
• Een elektrische auto in Goudriaan. Foto: Aangeleverd

Inschrijving geopend voor eerste deelauto’s in gemeente Molenlanden

Algemeen 1.315 keer gelezen

MOLENLANDEN • Na een succesvolle interessepeiling hebben stichting Duurzaam Molenlanden, de gemeente Molenlanden en OnzeAuto de knoop doorgehakt.

Er wordt gestart met de voorinschrijving voor elektrische deelauto’s in de gemeente Molenlanden. Dit wordt gedaan in vijf kernen; Bleskensgraaf, Giessenburg, Goudriaan, Langerak samen met Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland.

Locaties
Er zijn een aantal mogelijke locaties om te starten in de gemeente, binnen de eerste vijf kernen. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een elektrische deelauto geplaatst. Dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van laadpalen.

Stimuleringsbudget
Inwoners uit deze vijf kernen kunnen zich nu al aanmelden voor de deelauto. Dat kan op https://www.onzeauto.com/samen/molenlanden. Inwoners gaan pas betalen als de auto’s er ook echt staan. De eerste 45 aanmelders ontvangen een stimuleringsbudget van wel 50 euro aan rijtegoed, dat besteed kan worden aan uren en kilometers.

Overige kernen
Andere dorpen uit de gemeente Molenlanden kunnen nog steeds hun interesse doorgeven. Bij voldoende interesse kan er ook gestart worden met voorinschrijven. Dit kan ook op https://www.onzeauto.com/samen/molenlanden.

Samen Slim Rijden Molenlanden is een samenwerking tussen stichting Duurzaam Molenlanden, gemeente Molenlanden en OnzeAuto.

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.duurzaammolenlanden.nl/deelauto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden