• Tjeerd, Hilbert en Frederick, buurjongens van de bewoners van Slot Herlaar, bekijken het hekwerk in de werkplaats in Bleskensgraaf.
• Tjeerd, Hilbert en Frederick, buurjongens van de bewoners van Slot Herlaar, bekijken het hekwerk in de werkplaats in Bleskensgraaf. Foto: Aangeleverd

Hekwerk uit 1746 uit Tienhoven aan de Lek volledig gerestaureerd

Algemeen 1.298 keer gelezen

AMEIDE • Het historische hekwerk uit 1746 bij de even oude poort van Slot Herlaar in Tienhoven aan de Lek is volledig gerestaureerd en wordt woensdag 1 december door de firma van der Vegt uit Bleskensgraaf teruggeplaatst.

Het hekwerk, bestaande uit vier delen, was volledig verwaarloosd. Twee delen stonden tegen Het Huys geleund en slechts de zijvleugels zaten er nog aan. Zowel de beide opengaande delen als de zijvleugels zijn in de werkplaats van Van der Vegt in de oorspronkelijke staat teruggebracht. 

De herstelwerkzaamheden duurden twaalf weken, Het hekwerk is nu voor 50 jaar onderhoudsvrij en prachtig om te zien. Tussentijds mochten de bewoners komen kijken. 

Woensdagmorgen 1 december wordt om 08.00 uur begonnen met het terugplaatsen van het hek bij Slot Herlaar aan de Lekdijk 84 te Tienhoven aan de Lek.

• Tjeerd, Hilbert en Frederick, buurjongens van de bewoners van Slot Herlaar, bij een deel van het gerestaureerde hekwerk.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie