Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Dertien sollicitanten voor kinderburgemeester van Molenlanden

Algemeen 686 keer gelezen

MOLENLANDEN • Maar liefst dertien kinderen hebben gesolliciteerd naar de functie van kinderburgemeester van de gemeente Molenlanden.

De afgelopen weken konden kinderen via een filmpje, brief, e-mail of poster laten weten waarom ze een goede kinderburgemeester zijn. De jury heeft inmiddels vier kinderen uitgekozen die worden uitgenodigd voor een gesprek.

De juryleden Theo Segers (burgemeester), Lizanne Lanser (wethouder jeugd), Wietse Blok (raadslid) en Nicolette van der Weide (directeur O2A5) geven aan: “Alle kinderen hebben erg hun best gedaan om een leuke brief te schrijven of een mooi filmpje te maken. Wat hebben we veel talent in onze gemeente! Ook zijn we er blij mee dat de kinderen op verschillende basisscholen zitten verspreid over heel Molenlanden. De bedoeling was om drie kinderen uit te nodigen voor een gesprek. Maar het was erg moeilijk om een eerste keuze te maken. We hebben daarom besloten om met vier kinderen in gesprek te gaan.”

Keuze
De kinderen die door de jury zijn uitgekozen, worden komende week uitgenodigd voor een gesprek. Daarna maakt de jury een keuze. Op 26 oktober wordt de kinderburgemeester officieel benoemd door de gemeenteraad. De overige twaalf sollicitanten wordt gevraagd of zij op een andere manier willen meedenken over projecten die interessant zijn voor kinderen. Samen met hen wordt bekeken hoe de gemeenten hen hierbij het beste kan betrekken.

Kids op de Kaart
Het benoemen van een kinderburgemeester maakt deel uit van het project ‘Kids op de Kaart’. Dit project heeft als doel kinderen uit de gemeente Molenlanden op een laagdrempelige manier te betrekken bij de maatschappij, de gemeente en de politiek. Kinderen hebben dikwijls creatieve ideeën en oplossingen voor hun omgeving en grotere vraagstukken. Met het project ‘Kids op de Kaart’ wil de gemeente de betrokkenheid van kinderen stimuleren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app