Afbeelding
Foto: Ron Steenhoek

Bestuurlijk Platform onderzoekt heffing entree molengebied

17 nov, 10:46 Algemeen 1.274 keer gelezen

KINDERDIJK • De stuurgroep Kinderdijk, die haar naam onlangs veranderd heeft in Bestuurlijk Platform Kinderdijk, werkt aan een plan dat ervoor moet zorgen dat met ingang van volgend seizoen de SWEK aan alle bezoekers van buiten beide gemeenten toegang kan gaan heffen.

Dat staat in een raadsinformatiebrief die het gemeentebestuur van Molenlanden op dinsdag 17 november verstuurd heeft. Het was eerst de bedoeling dat alleen inwoners van Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam gratis entree zouden krijgen als er betaald moet gaan worden door toeristen, maar na protesten vanuit de Molenlandse politiek wordt er gewerkt aan een aangepast voorstel.

Het beperken van de toegankelijkheid is volgens het Bestuurlijk Platform Kinderdijk noodzakelijk om optimaal grip te kunnen krijgen op de bezoekersstromen. De vorm waarin en de wijze waarop bewoners vrije toegang kunnen behouden, is onderwerp van onderzoek. Bij dit onderzoek worden uiteraard alle belanghebbenden betrokken, inclusief bewoners en vertegenwoordigers van de recreatieve fietsers/wandelaars.

De Molenlandse politiek moet er vervolgens nog over vergaderen en er een klap op geven. De politieke discussie over welke bewoners uit welke kernen vrij toegang houden, moet derhalve nog gevoerd worden. Er is nog geen concreet voorstel. Dat komt waarschijnlijk begin volgend jaar in de raad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie