Afbeelding

Celstraf na dodelijke aanrijding scootmobiel in Noordeloos

12 nov, 21:29 Algemeen 888 keer gelezen

NOORDELOOS • De 24-jarige Utrechter die op 15 september vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte op de N214, is donderdag 12 november door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Daarnaast is hem een rij-ontzegging van vijf jaar opgelegd.

De motorrijder reed daar veel te hard, 130 waar 80 mocht, toen hij ter hoogte van kruising met de Grotewaard op de overstekende scootmobiel klapte. De bestuurder van die scoormobiel, een 73-jarige man uit Asperen, overleed de volgende dag.

Uit beelden van de helmcamera van de motorrijder bleek dat hij wel vaker (veel) te hard reed, tot wel 216 kilometer per uur waar vijftig mocht. ‘Een gevaarzettend gedragspatroon’, aldus de rechtbank. Vlak voor het ongeval had hij zich laten afleiden door tegemoetkomende motorrijders te groeten, en matigde hij zijn snelheid niet toen tegemoetkomende campers hem zicht ontnamen, zo meent de rechtbank.

De verdachte had contact opgenomen met de nabestaanden. “Het gehele optreden van de verdachte, zijn proceshouding inclusief diens spijtbetuiging en zijn verdriet over wat hij een ander heeft aangedaan, heeft op de rechtbank een oprechte indruk gemaakt”, vertelde de rechter tijdens de zitting.

Mede daarom legde de rechtbank een veel lagere celstraf op dan de twee jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden. Wel kreeg de verdachte een jaar langere rij-ontzegging dan was geëist.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie