Afbeelding

Dubbel bezoek besturen Nieuwpoort aan Schoonhoven

14 dec, 11:53 Algemeen 300 keer gelezen

NIEUWPOORT • Op donderdag 12 december werd Schoonhoven bezocht door de besturen van zowel Nieuwpoort aan de Lek als broederstad Nieuwpoort aan de IJzer in België.

De bestuurders van beide steden bekrachtigden hun broederschap, die vanaf 1983 vorm kreeg bij de viering van 700 jaar stadsrechten van Nieuwpoort aan de Lek, door het tekenen van een verbroederingsakte in het stadhuis van Nieuwpoort. Aansluitend gingen de aanwezigen naar Schoonhoven.

De bestuurders van Nieuwpoort Nederland en Nieuwpoort België deden een stadswandeling, verzorgd door Stichting Stadswandeling Schoonhoven. Ook bezochten zij hotel-restaurant Belvedère en galerie Meesters van de Zilverstad boven de Veerpoort. Nieuwpoort België en Schoonhoven delen de band met Nieuwpoort: Nieuwpoort België als naamgenoot en Schoonhoven als deel van de vestingtweeling.

Het ontvangst in Schoonhoven werd georganiseerd door Schoonhoven Partners, verantwoordelijk voor de citymarketing van Schoonhoven. Mariëlle Runge vanuit gemeente Molenlanden en Marco Oudshoorn uit Schoonhoven vergezelden de besturen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie