De vreugde over de verkiezingsuitslag bij Doe Mee! Molenlanden; links staat Joke Stravers.
De vreugde over de verkiezingsuitslag bij Doe Mee! Molenlanden; links staat Joke Stravers. Foto: Geurt Mouthaan

Doe Mee! Molenlanden kijkt bij vormen coalitie eerst naar de grootste partijen

Algemeen 1.928 keer gelezen

MOLENLANDEN • Doe Mee! Molenlanden, de lokale partij die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor Molenlanden de grootste werd, begint de komende dagen met de verkennende gesprekken om een coalitie te vormen.

Daarbij kijkt Doe Mee! met name naar de grootste partijen, laat lijsttrekker Joke Stravers weten. "Het ligt nog helemaal open, maar onze kijkrichting gaat wel naar de partijen waar de kiezers het meest op hebben gestemd. Dat is van begin af aan ons uitgangspunt geweest: gehoor geven aan de stem van de inwoners zelf."

Zeker zo belangrijk bij de invulling van de nieuwe coalitie is dat de politiek wat Doe Mee! Molenlanden betreft echt politiek kan zijn. "In Molenwaard hadden we coalitie die tachtig procent van de zetels besloeg. Je kunt je afvragen of dat nog politiek is. Wij willen naar een constructie waarbij er voor de oppositie ook kansen en mogelijkheden zijn om hun inbreng te verwezenlijken."

Kerst
En Berend Buddingh, samen met Stravers lijsttrekker: "We willen er voor de kerst uit zijn, een beetje vaart erin. Dat moet prima te doen zijn. Op inhoud verwacht ik dat we elkaar kunnen vinden. Belangrijk wordt wel hoe we onze inwoners de komende periode veel vaker en directer gaan betrekken bij de politiek. Die behoefte is er en hebben de kiezers duidelijk uitgesproken door ons de grootste te maken."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie