Afbeelding

Breedbandnetwerk in buitengebied Molenwaard stap dichterbij

25 okt, 12:00 Algemeen 481 keer gelezen

MOLENWAARD • Burgemeester en wethouders van Molenwaard stellen de gemeenteraad voor om de financiering van een gemeentedekkend breedbandnetwerk beschikbaar te stellen.

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om breedband beschikbaar te maken voor iedereen in de gemeente. 

Op 732 adressen in Molenwaard is het niet mogelijk om een verbinding met internet te maken die voldoet aan de Europese minimumnorm voor breedband. Deze adressen liggen voornamelijk buiten de kernen.

Het college vindt het echter belangrijk dat alle adressen in Molenwaard kunnen profiteren van snel internet. Om op alle adressen aan de Europese minimum snelheidsnorm te voldoen, zijn extra investeringen nodig.

Door hiervoor geld beschikbaar te stellen, maakt de gemeente dit wel mogelijk. Gaat de gemeenteraad op 30 oktober akkoord met het voorstel, dan start de gemeente een selectieprocedure voor de aanleg.

Eind november/begin december verwacht zij de randvoorwaarden hiervoor te publiceren. Deze stap moet de gemeente eerst zetten om te voldoen aan de regels bij dit soort projecten. Begin 2019 maakt de gemeente bekend welke partij tot aanleg van breedband over zal gaan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie