• De ondertekening van de overeenkomst voor de zonnepanelen.
• De ondertekening van de overeenkomst voor de zonnepanelen.

Gemeente verkoopt zonnepanelen Poortzicht Nieuwpoort aan Nyewaard

25 jun, 13:00 Algemeen 802 keer gelezen

NIEUWPOORT • Inwoners van Molenwaard kunnen mede-eigenaar worden van de 336 zonnepanelen, die liggen op het dak van sportcomplex Poortzicht in Nieuwpoort.

De nieuwe wetgeving, de zogenaamde postcoderoosregeling, maakt dit mogelijk. Met dit project kan de gemeente aan inwoners van Nieuwpoort vesting, die vanwege de monumentenstatus geen zonnepanelen mogen installeren, een serieus alternatief bieden.

De gemeente Molenwaard, die op dit moment eigenaar is van de zonnepanelen op Poortzicht, verkoopt deze door de voor dit doel opgerichte energiecoöperatie Nyewaard. Inwoners kunnen vervolgens via het lidmaatschap van deze coöperatie een aandeel kopen in de zonnepalen. Daarmee kunnen zij aanmerking komen voor korting op de energiebelasting die ze anders moeten betalen over hun huishoudelijk gebruik. Hun woning moet wel gelegen zijn in de postcoderoos, een reeks van vooraf bepaalde postcodegebieden rondom Poortzicht.

Frank Meerkerk, wethouder duurzaamheid van de gemeente Molenwaard, en bestuursleden van de energiecoöperatie Nyewaard hebben inmiddels de koopovereenkomst ondertekend.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie