• Voorzitter Sjoerd Veerman ondertekent het beheerconvenant onder toezicht van vrijwilligers Johan Sterk en Jan Andeweg.
• Voorzitter Sjoerd Veerman ondertekent het beheerconvenant onder toezicht van vrijwilligers Johan Sterk en Jan Andeweg. Foto: Richard Slagboom

Natuur- en Vogelwacht ondertekent beheerconvenant Prachtlint

Algemeen 441 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de jaarlijkse ledendag van de Natuur- en Vogelwacht verzamelden afgelopen zaterdagmiddag ruim zestig leden in de Heemtuin om, onder het genot van een heerlijk lentezonnetje, getuige te zijn van de ondertekening van het beheerconvenant van Prachtlint.

Na een korte uitleg over Het Prachtlint door projectleider Richard Slagboom, was het voorzitter Sjoerd Veerman die zijn handtekening zette onder het convenant waarmee de vereniging het belang van goed (natuur)beheer onderstreept.

De vereniging is blij met de aandacht die Blauwzaam, waar Prachtlint een onderdeel van is, genereert voor natuur in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De NVWA is de negentiende partij in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden die zich aansluit. Partijen zoals Waterschap Rivierenlanden, provincie Zuid-Holland, gemeente Molenwaard en Gorinchem en Oasen drinkwater ondertekenden al eerder het beheerconvenant.

De doelstelling van Het Prachtlint is de aanleg van een ecologisch beheerd, bloemen- en insectenrijk lint tussen Alblasserdam en Leerdam. Dit Lint verbindt prachtige stukjes natuur (parels genoemd) in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en zorgt voor meer biodiversiteit en een mooiere omgeving.

Meer informatie is te vinden op de website www.prachtlint.nl. Prachtlint wordt ondersteund door de provincie Zuid-Holland.

Bijschrijft foto: Voorzitter Sjoerd Veerman ondertekent het beheerconvenant onder toezicht van vrijwilligers Johan Sterk en Jan Andeweg. (Foto: Richard Slagboom)

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie