Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Prijswinnaars De Grote Graafstroom Quiz

12 dec, 09:00 Algemeen 1.056 keer gelezen

MOLENWAARD • De winnaars De Grote Graafstroom Quiz zijn bekend. 

De eerste prijs, 100 euro, is gewonnen door mevrouw Kraaijeveld-van Dalen uit Molenaarsgraaf. Het geldbedrag van 50 euro, de tweede prijs, is voor Helga Klören uit Bleskensgraaf. Op de derde plaats eindigde Anja van Hoorne uit Oud-Alblas. Zij wint 25 euro.

De Grote Graafstroom Quiz stond in het nieuwe magazine Langs de Graaf, dat enkele weken geleden huis-aan-huis in de dorpen van de voormalige gemeente Graafstroom werd verspreid. De quiz was bedoeld om de kennis van inwoners over hun eigen dorp en de buurdorpen te testen. 

Nederland
De uitdaging viel in goede aarde; zelf van buiten Nederland deden er lezers mee. 'Pas gisteren las ik online het Graafstroom-magazine. Ik vond het erg leuk om te lezen. Veel dingen zijn herkenbaar of roepen herinneringen op. Hoewel ik al meer dan vier jaar niet meer in Nederland woon (ik bezoek nog wel geregeld mijn ouders in Molenaarsgraaf) is Graafstroom echt een deel van wie ik ben', laat Jolanda den Ouden in een reactie weten.

De antwoorden lagen niet allemaal voor het oprapen, stelt Margreet Korevaar uit Bleskensgraaf: 'Door het zoeken naar de antwoorden heb ik allerlei dingen nog eens bekeken en opgezocht op internet en YouTube. Voor herhaling vatbaar!'.

Antwoorden
De antwoorden waren: 1. B Kroospikkers, 2. G.W. Abbring, 3. The Amazing Stroopwafels, 4. Donkse Laagten, 5. Ottoland, 6. D Oud-Alblas, 7. Museum Ianchelevici, 8. Brandwijk, 9. Onder meer De Burgemeester, De Notabelen en de Vrije Baptisten Gemeente Graafstroom, 10. 1986, 11. Hans den Ouden Marathon, 12. Jan de Vries, 13. A Wijngaarden Ontploft, 14. DeltaMilk, 15. Onder meer Spillegang, Peilmolenbrug en Sint Jacobsbrug, 16. 2012, 17. C Lancaster, 18. A Neeltje Maria Min, 19. En boven de polder de hemel, 20. De Kikker.

De winnaars worden telefonisch op de hoogte gesteld.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie