Afbeelding: Website Omnivera
Afbeelding: Website Omnivera Foto: Omnivera

Ontruiming en verhuizing kantoor Omnivera in Hardinxveld-Giessendam

10 nov, 14:00 Algemeen 1.382 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Om de veiligheid van klanten en medewerkers te garanderen heeft omnivera GWZ dinsdag haar kantoorpand aan de Rijnstraat 1 te Hardinxveld-Giessendam ontruimd.

Aanleiding is onderzoek dat de gemeente heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, nadat bij Eindhoven Airport een parkeergarage gedeeltelijk instortte.

Een gedeelte van het personeel wijkt uit naar een leegstaande verdieping van het kantoor van Aspect ICT aan de Handelsstraat 4 in Hardinxveld-Giessendam. Dit wordt het tijdelijke adres van Omnivera GWZ waar haar huurders terecht kunnen. Huurders die Omnivera GWZ willen bezoeken, kunnen zich daar melden bij de receptie. Telefonisch blijft Omnivera GWZ gewoon bereikbaar via het eigen telefoonnummer. Online is Omnivera GWZ ook te bereiken.

Reparatieverzoeken worden volgens planning uitgevoerd en ook het onderhoud gaat gewoon door. Nieuwe reparatieverzoeken kunnen volgens de normale procedure worden ingediend.

Verder onderzoek
Komende week wordt het pand van Omnivera GWZ aan de Rijnstraat verder onderzocht en wordt bekeken of met extra maatregelen het pand wel veilig betreden kan worden. De garages en werkruimtes van de afdeling onderhoud blijven in functie, die lopen geen risico. De rest van het personeel zal tijdelijk vanuit huis gaan werken.

De huurdersorganisaties en de Raad van Commissarissen zijn net als het personeel direct op de hoogte gesteld van de situatie. Door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is aan gemeenten gevraagd om panden met eenzelfde constructie als de parkeergarage bij Airport Eindhoven in kaart te brengen. Het Ministerie heeft daartoe een informatiedocument voor de beoordeling van breedplaatvloeren opgesteld.

Door het externe ingenieursbureau van de gemeente is een nadere risicoanalyse uitgevoerd. Uit deze analyse bleek vandaag dat het gebouw van Omnivera GWZ in Hardinxveld-Giessendam niet voldoet aan de richtlijnen; er zijn dus extra maatregelen nodig. Het pand van Omnivera GWZ is in 2006 gebouwd.

Omnivera beheert huurwoningen in onder meer Hardinxveld-Giessendam en Zederik.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie