Afbeelding

Jonge mantelzorgers uit Molenwaard duiken in het verleden

9 okt, 12:00 Algemeen 381 keer gelezen

MOLENWAARD • Zaterdag 7 oktober, op de Dag van de Jonge Mantelzorgers, verzamelden 24 jongeren uit Molenwaard zich bij de bus die hen naar het Archeon zou brengen.

Prehistorie, Romeinse tijd en Middeleeuwen; het zou allemaal aan bod komen. Ondanks de grauwe luchten en een flinke dosis regen zat de stemming er meteen goed in en die bleef erin. Een onbezorgde dag voor de jonge mantelzorgers was het doel van excursie. Gezien het spoor van vreugde en jolijt door het Archeon lijkt dat goed gelukt. 

Wetende dat het een natte dag zou worden, hadden de collega's van de sociale toegang voor alle jongeren een gele paraplu geregeld. Dat 'gele scherm' viel wel op in het Archeon. Na een hartelijk ontvangst met koffie, thee en limonade werd de groep in tweeën gesplitst. Onder begeleiding van een Middeleeuwse jonkvrouw kreeg één groep de kans een kijkje te nemen in de Middeleeuwen. De andere groep vertrok met een Romeinse edelman.

De jongeren luisterden geboeid; sommigen ondergingen zelfs een Romeinse onderarmmassage. Na de lunch volgde een demonstratie van Ridder Floris te paard, waarna er twee uur de tijd was om zelf op verkenning te gaan in het park. Er was veel te doen: zelf stokbrood bakken zoals ze dat in de Middeleeuwen deden, met pijl en boog schieten, een vlot het water op trekken; het kon allemaal. Na de eigen activiteiten volgde nog een gladiatorengevecht en een avondmaaltijd in het nagebouwde klooster.

Voordat de jongeren de bus weer in gingen om naar huis te gaan kregen ze allemaal nog een tas met aandenken aan het Archeon. Het vergde trouwens wel wat extra aandacht van de begeleiding om iedereen weer mee naar huis te krijgen. Sommige Molenwaardse jongeren wilden best nog wat langer in de Middeleeuwen of de Romeinse tijd blijven. Zonder veel oponthoud arriveerde de bus 's avonds weer in Nieuw-Lekkerland. Het was een mooie onbezorgde dag.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie