Afbeelding
Foto: Grtstock

Ontevredenheid in raad over tempo besluitvorming glasvezel Molenwaard

27 sep, 09:00 Algemeen 627 keer gelezen

MOLENWAARD • Alle inspanningen van de Stichting Glasvezel Molenwaard ten spijt, is er dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Molenwaard nog geen duidelijkheid gekomen over de komst van betere internetverbindingen in de gemeente.

Het college had een second opinion aangevraagd, wat voor vertraging zorgde in de besluitvorming.

Veel belangstelling
Rijkus Krabbendam van Glasvezel Molenwaard herinnerde de raad er maar even aan: "Twee derde van de mensen die op dit moment geen snelle verbinding hebben, wil glasvezel. Dit is 67 procent, dit zijn 2700 huishoudens. We zijn nu op zoek naar een marktconform rentepercentage om het van de grond te krijgen. We hebben samenwerking gezocht met Giessenlanden-Net, zij lopen een jaar voor op ons."

Voorstel
Wethouder Kees Boender wilde eerst met de raad van gedachten wisselen voordat hij met de stichting in gesprek zou gaan. Corné Egas (SGP) wilde weten wanneer het college met een voorstel komt. Boender: "We gaan onze uiterste best doen om 7 november te halen, daarvoor al gaan we met de stichting om de tafel."

Ineke van der Have (VVD): "We zouden op 10 oktober een voorstel van het college krijgen." Boender: "Ik vraag om de ruimte tot 7 november, maar als 10 oktober gehaald zou kunnen worden, dan schromen we niet om daarmee te komen."

'Vervelend refrein'
Op social media gaven partijen uiting aan hun onvrede. Het CDA twitterde: 'Het wordt een vervelend refrein: we zijn weer niet content mbt voortgang, weer oproep aan college om sneller te werken.'

Jonette Korevaar (CDA) op Twitter: 'Ik word hier vreselijk chagrijnig van: 3 raadsvergaderingen voorbij en geen stap verder.' Eric Spaans (PvdA) uitte op Twitter zijn verbazing over het uitblijven van overleg tussen college en stichting: 'En tussentijds geen enkel overleg met de stichting. Wat is dat toch: niet in gesprek durven gaan...'

Voor meer informatie: http://www.glasvezelmolenwaard.nl/

http://

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie