Wethouder Fatih Özdere.
Wethouder Fatih Özdere.

Wethouder Fatih Özdere dient ontslag in bij gemeente Molenwaard

25 sep, 16:00 Algemeen 4.214 keer gelezen

MOLENWAARD • Wethouder Fatih Özdere heeft maandag zijn ontslag per brief ingediend bij de gemeenteraad van Molenwaard. De aanleiding is de ontstane situatie rond het nieuwe dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas.

Wethouder Fatih Özdere, met de portefeuilles Economie & Toerisme, Voorzieningen, Personeel & Organisatie, Cultuur en Sport, heeft zijn ontslag ingediend bij de voorzitter en de gemeenteraad van Molenwaard. Het ontslag gaat per direct in. Fatih Özdere was sinds 1 januari 2013 wethouder in het college van Molenwaard.

'Mijn besluit om af te treden is het directe gevolg van de ontstane situatie rond de multifunctionele accommodatie De Beemd in Oud-Alblas', meldt de inwoner van Kinderdijk in zijn ontslagbrief.

Verklaring
In de bijgevoegde verklaring wordt gesteld dat wethouder Özdere de afgelopen jaren zich sterk heeft gemaakt voor het handhaven van de financiële kaders van de nieuwbouw van het dorpshuis in Oud-Alblas. 

In juli dit jaar bleek dat De Beemd opnieuw een beroep ging doen op de gemeenteraad om een financiële bijdrage, zo staat in de verklaring. 'Na herhaalde doorrekening heeft de wethouder geconstateerd dat de gevraagde bijdrage het genoemde kader ruimschoots overschrijdt.'

Los te laten
Tijdens het politiek overleg in de afgelopen dagen is de wethouder echter gebleken dat fracties in de raad bereid zijn het afgesproken kader los te laten.

'Daarmee is de geloofwaardigheid van de heer Özdere als politiek bestuurder in zijn relatie met de samenleving in het geding', zo gaat de verklaring verder. 'Zijn consistente financiële koers richting dorpshuis De Beemd nu verlaten maakt hem naar zijn oordeel ongeloofwaardig.'

'De heer Özdere is van oordeel dat zonder geloofwaardigheid een politiek bestuurder niet kan functioneren. Daarom dient hij per direct zijn ontslag in.'

Teamlid
Burgemeester Dirk van der Borg: "Ik vind het jammer dat we een teamlid uit ons college verliezen. Ik respecteer de mening van wethouder Özdere om zijn ontslag in te dienen."

De brief wordt geagendeerd voor de gemeenteraadsvergadering van 26 september.

Dankbaar
De fractie van de PvdA Molenwaard is ex-wethouder Fatih Ozdere dankbaar voor zijn inzet voor Molenwaard de afgelopen 4,5 jaar. Fractievoorzitter Johan de Kruijk: "Wij respecteren de beslissing van Fatih om op te stappen. Hij heeft de afgelopen jaren meegebouwd aan de nieuwe gemeente Molenwaard tot wat het nu is en daarbij heeft hij een aantal lastige dossiers weten op te lossen. Denk aan het oude gemeentehuis in Bleskensgraaf waar nu een succesvol restaurant zit en de impasse met voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland."

PvdA Molenwaard gaat nu snel op zoek naar een nieuwe wethouder. "We zoeken naar een daadkrachtige bestuurder, die zich nog ruim een jaar met veel energie wil inzetten voor een sociaal
en progressief Molenwaard. We hopen deze succesvolle coalitie voort te zetten en nog meer resultaten te boeken, voordat we met ingang van 1 januari 2019 gaan fuseren met Giessenlanden."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie