• Het oprichtingsmoment: met het bestuur (v.l.n.r.r.) Gerard Swijnenberg, Piet Witte en Cees de Waal in de notariskamer in Streefkerk.
• Het oprichtingsmoment: met het bestuur (v.l.n.r.r.) Gerard Swijnenberg, Piet Witte en Cees de Waal in de notariskamer in Streefkerk.

Coöperatie Nyewaard in Nieuwpoort ziet het levenslicht

12 sep, 08:00 Algemeen 864 keer gelezen

NIEUWPOORT • De initiatiefnemers van Postcoderoosproject Poortzicht in Nieuwpoort gaan vandaag naar Notariskantoor Van der Heiden in Streefkerk voor de officiële oprichting van Coöperatie Nyewaard.

"Dat is een natuurlijk een grote stap voorwaarts in ons project", meldt Frits Lakemeier namens de initiatiefnemers in Nieuwpoort. "Vanuit deze coöperatie hopen we de zonnepanelen op Sportcomplex Poortzicht nu zo spoedig als mogelijk in handen van de coöperatie en daarmee ook in handen van de leden te krijgen."

Het is de bedoeling dat de leden met de zonnepanelen zo snel mogelijk in hun eigen buurt eigen zonnestroom gaan opwekken.

Het eerste en oprichtende bestuur van Nyewaard wordt gevormd door Gerard Zwijnenburg (voorzitter), Kees de Waal (secretaris) en Piet Witte (penningmeester).

De keuze voor de afnemer van de gezamenlijk opgewekte stroom is gevallen op Greenchoice, een energieleverancier met een duidelijke visie op een groene toekomst. Nyewaard zal in eerste instantie een overeenkomst met Greenchoice aangaan voor maximaal drie jaar.

Gezien de ruime overtekening op het Poortzicht project heeft men besloten tot een verdeling naar rato van de belangstelling ten opzichte van de beschikbaarheid. Op basis van de gegevens waarover men beschikt, komt het erop neer dat men aan alle belangstellenden ongeveer de helft van de aangevraagde hoeveelheden kan toewijzen.

Inmiddels loopt ook het overleg met de eigenaar van Poortzicht (gemeente Molenwaard, Ta-La-Ni en de Vereniging van Eigenaren die zij beide vormen) over de op te stellen gebruiksovereenkomst die de rechten en plichten van alle betrokken partijen regelt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie