• Een winters plaatje van de kerk van Langerak.
• Een winters plaatje van de kerk van Langerak. Foto: Geurt Mouthaan

Bijzondere expositie in Langerak en Nieuwpoort tijdens Open Monumentendag

8 sep, 10:00 Algemeen 386 keer gelezen

LANGERAK/NIEUWPOORT • De hervormde kerken van Langerak en Nieuwpoort tonen op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, kunst van kunstenares Wilma Terlouw en van scholieren.

Het werk van Terlouw is in beide kerken te zien. Het thema van de kunstwerken is 'water'. Het initiatief voor de exposities komt van werkgroepen van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in de regio.

Symbool
Water staat in de Bijbel vaak symbool voor leven; de organisatie vindt het thema daarom mooi passen in een kerkgebouw. Schilderijen met titels als 'Leven in geloof', 'Hemel op water' en 'Intelligent Design' geven de toeschouwer stof tot nadenken.

Kindertekeningen
In beide kerken is ook andere kunst te bewonderen. Kinderen van scholen in Langerak en Nieuwpoort maakten tekeningen over Bijbelse verhalen of andere onderwerpen die met geloof en kerk hebben te maken. Het is verrassend om naar deze zaken te kijken door de ogen van kinderen.

Gratis entree
De kerken zijn tijdens Open Monumentendag vrij toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Leden van de NBG-werkgroep zijn aanwezig met een stand en laten zien wat het Bijbelgenootschap doet in binnen- en buitenland. De adressen van de kerken zijn: Lekdijk 151, Langerak en Binnenhaven 21, Nieuwpoort.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie