• Mensen met financiële problemen kunnen in sommige gevallen een beroep doen op gemeentelijke regelingen.
• Mensen met financiële problemen kunnen in sommige gevallen een beroep doen op gemeentelijke regelingen. Foto: stockfoto

ChristenUnie pleit voor armoederegisseur in gemeente Molenwaard

27 jun, 21:00 Algemeen 358 keer gelezen

MOLENWAARD • ChristenUnie Molenwaard pleitte dinsdagavond tijdens de raadsvergadering voor de komst van een armoederegisseur in de gemeente.

Volgens de christelijke partij groeien ondanks allerlei inspanningen van overheid en maatschappelijke organisaties er nog steeds veel kinderen in armoede op. 'Inwoners moeten de kans en ondersteuning kunnen krijgen om uit armoedesituaties te komen; in het bijzonder voor kinderen geldt dat zij zoveel mogelijk een gelijke start en gelijke kansen moeten krijgen', stelde de ChristenUnie.

Vandaar dat fractievoorzitter het college vroeg met een voorstel te komen een armoede(bestrijding)regisseur aan te stellen en een aanpak op te stellen voor armoedebestrijding.

Niet nodig
Wethouder Piet Vat voelde er echter weinig voor. "Wij hebben veel kanalen om signalen rond armoede op te pikken, zoals Schuldhulpmaatjes. Dit is echt niet nodig."

Hij gaf wel aan dat de armoede in Molenwaard niet daalt, maar stijgt. "Maar gaat het om meer armoede of weten wij van meer gevallen van armoede? Komen meer mensen ervoor uit? Wij denken dat het laatste het geval is."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie