Afbeelding

Drie musea nemen informatiezuilen in gebruik

18 mei, 13:00 Algemeen 189 keer gelezen

REGIO • In drie musea in de Alblasserwaard, de Hoeksche Waard en de Krimpenerwaard zijn woensdag informatiezuilen onthuld waar door middel van touche-screen interessante informatie kan worden verkregen over uiteenlopende thema's.

In elk van de musea (Museum Krimpenerwaard, Museum Hoeksche Waard en Museum De Koperen Knop) staan twee zuilen. Via touchscreens kunnen bezoekers informatie verkrijgen over leven en werken in de drie gebieden, die veel overeenkomst vertonen, maar er zijn ook grote verschillen. Aan de hand van voorwerpen, filmpjes, foto's, gesprekken en beelden, krijgt de bezoeker in elk van de musea niet alleen informatie over de eigen streek, maar ook over de beide andere streken. 

Mondriaanfonds
Een plan hebben is één, de uitvoering ervan is twee. Een aanvraag bij het landelijke Mondriaanfonds werd gehonoreerd en aansluitende aanvragen bij het ANWB-fonds, het Rivierenlandfonds, de Rabobank Krimpenerwaard en de Stichting Vrienden van de Hoeksche Waard  werden eveneens positief beantwoord. Vervolgens is Projectbureau Scheffers als projectleider geselecteerd en kon er worden gestart. Een grote groep vrijwilligers zorgde voor het aandragen van de benodigde informatie, materialen en documentatie.

Koperen Knop
In de morgen van 17 mei verzamelden zich in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam  een groep genodigden, waaronder de burgemeesters van Hardinxveld-Giessendam en Krimpen aan den IJssel, een wethouder van Krimpenwaard en diverse andere vertegenwoordigers van landelijke en regionale instellingen. Een van de woordvoerders was Michiel Houtzagers, directeur van het Zuid-Hollands Landschap, die benadrukte dat de hier getoonde samenwerking voor de toekomst een heel goed voorbeeld is en in het belang van het totale landschap in Zuid-Holland. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie